Hout

Houten ramen & deuren

Kies je voor houten ramen en deuren, dan kies je voor een warme stijl van buitenschrijnwerk. Houten ramen of deuren geven je woonst een nobele uitstraling en kunnen ook in alle bouwstijlen verwerkt worden.

Als basis voor onze houten ramen & deuren, kiezen wij voor verschillende kwalitatieve houtsoorten: Mahonie, Afrormosia, Lariks, ….

De basiskleur van hout hangt af van de houtsoort, maar met de juiste vernislaag kan het hout enkele tinten donkerder of lichter gemaakt worden.
Je kan ook beslissen om je ramen en deuren in een RAL kleur naar keuze te laten lakken

Lariks

Larixhout, dikwijls ook lorkenhout genoemd, is duurzaam, watervast en sterk. Het is de meest duurzame Europese naaldhoutsoort. Het wordt onder andere gebruikt voor omheiningen, als bouwhout (zowel binnen als buiten), en voor scheepsrompen. Het kernhout is donker-roodbruin en tekent zich scherp af tegen het bleekbruine spinthout.

Afrormosia

Afrormosia is tropisch Afrikaans hout. De houtsoort is harder dan afzelia en kan geplaatst worden onder duurzaamheidsklasse I.  Qua kleur is afrormosia geel- tot goudbruin. Onder invloed van licht wordt de kleur van afrormosiahout donkerder.

Mahonie

Mahonie hout is uniek en karakteristiek: de vorm, structuur en kleur is van geen enkel stuk hout hetzelfde. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling.